Oznam SK

 

Projekt LIFE Energia sa realizoval v trinástich chránených vtáčích územiach, v období 1.9.2014 – 31.12.2019 a bol zameraný na ochranu desiatich prioritných druhov vtákov. Projektové stránky sú v súčasnosti aktualizované len na príležitostnej báze.

Diskusia v Košiciach objektívom Romana Hanca

Napísal(a)  nedeľa, 09 júl 2017 14:04

 

26. júna sa vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach uskutočnila úplne prvá verejná diskusia, týkajúca sa aktivít, zameraných na predchádzanie a elimináciu negatívneho vplyvu elektrických vedení na vtáctvo. Moderované podujatie bolo sprievodnou akciou nezvyčajnej výstavy s názvom „Sedím na vedení a je mi dobre“.

 

Veľmi sa tešíme, že naše pozvanie na diskusiu prijali:

Jozef Tóth (Východoslovenská distribučná, a.s.). Je vedúcim odboru Prevádzka vedení veľmi vysokého napätia a špecializované činnosti, okrem iného má na starosti aj opatrenia na zvyšovanie bezpečnosti vedení pre vtáky.

Katarína Kuzyšiková (Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach) z Kliniky vtákov, exotických a voľne žijúcich zvierat, ktorá je prvotným kontaktom rôznych zranených živočíchov, vrátane vtákov.

Denisa Lőbbová (Ochrana dravcov na Slovensku). V rámci projektu LIFE Energia sa zúčastnila prieskumu a hodnotenia rizikovosti elektrických vedení pre vtáky. Podieľa sa aj na ďalších aktivitách, napríklad na návrate sysľov do krajiny.

Za moderovanie celej akcie ďakujeme šarmantnej Tatiane Šujetovej.

15 stručných videí - záznamov z diskusie, nájdete tu.

Takto vyzerala diskusia objektívom Romana Hanca:

 

Martina Badidová

PR manažér projektu

E-mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.