Oznam SK

 

Projekt LIFE Energia sa realizoval v trinástich chránených vtáčích územiach, v období 1.9.2014 – 31.12.2019 a bol zameraný na ochranu desiatich prioritných druhov vtákov. Projektové stránky sú v súčasnosti aktualizované len na príležitostnej báze.

Life Energia - Najčastejšie otázky

Zobrazenie položiek podľa značky: Najčastejšie otázky

Viete napríklad, čo majú spoločné penice a Krištof Kolumbus? Nie? Tak čítajte ďalej :-)

 

Zverejnené v Blogy
Označené v
štvrtok, 26 január 2017 12:54

Je vtáčie oko rovnaké ako ľudské?

Vtáci sa dokonale prispôsobili podmienkam prostredia, v ktorom žijú. Dokážu preletieť ponad najvyššie hory, šplhať po vysokých stromoch a skalách, či hľadať potravu v hlbokých vodách.
To všetko dokážu aj ľudia, ale na rozdiel od ľudí, vtáci svet vnímajú inak.

Zverejnené v Blogy
Označené v

Poznáte to, koľkokrát v detstve ste počuli vetu: „Nepchaj tie nožničky do zásuvky!“ Odmalička nám bol vštepovaný rešpekt pred elektrickou energiou. Elektrina dokáže veľké divy, roztočiť obrovský kolotoč aj rozžiariť maličkú žiarovku. Do našich domácností denne putuje pavučinou tisícok kilometrov elektrických vedení.

Zverejnené v Blogy
Označené v

Určite to poznáte. Cestujete autom a v rámci dlhej chvíle sledujete meniacu sa krajinu za oknom. Farba polí sa mení podľa ročného obdobia, jarná kvitnúca žltá repka, letné zlatisté obilie, jesenné poorané polia... Kde tu rastie samotársky strom alebo celá remízka. A pri tomto výhľade, celkom všedne, pretína krajinu elektrické vedenie. Bežne si ho nevšímame, veď načo aj...

Zverejnené v Blogy
Označené v