Oznam SK

 

Projekt LIFE Energia sa realizoval v trinástich chránených vtáčích územiach, v období 1.9.2014 – 31.12.2019 a bol zameraný na ochranu desiatich prioritných druhov vtákov. Projektové stránky sú v súčasnosti aktualizované len na príležitostnej báze.

Krst špeciálneho traktora

Napísal(a)  piatok, 18 september 2015 15:50

Organizácia Ochrana dravcov na Slovensku (RPS) v spolupráci so Štátnou ochranou prírody SR pokrstila 17. septembra 2015 špeciálny traktor Ferrari, ktorý bude pomáhať v záchrane sysľa pasienkového. Syseľ patrí medzi vzácne druhy, z dôvodu častých zmien spôsobu hospodárenia a zániku pasienkov sa z našej krajiny vytratil. Traktor bol pokrstený na lokalite Biele vody v NP Muránska planina, kde sa sysľovi darí aj vďaka somárom, ktorí spásajú trávu a vytvárajú tak sysľom vhodné prostredie. Špeciálny stroj vyčistí zarastené miesta a pomôže obnove kolónií sysľa na dvoch lokalitách v Chránenom vtáčom území Slovenský kras (Hrhov, Gemerská Hôrka), ktoré sú teraz zarastené a sysle tu nemajú vhodné miesto na život. 

Fotografie: Ervín Hapl

Martina Badidová

PR manažér projektu

E-mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.