Oznam SK

 

Projekt LIFE Energia sa realizoval v trinástich chránených vtáčích územiach, v období 1.9.2014 – 31.12.2019 a bol zameraný na ochranu desiatich prioritných druhov vtákov. Projektové stránky sú v súčasnosti aktualizované len na príležitostnej báze.

×

Výstrahy

JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 573

Otvorenie Rehabilitačnej stanice UVLF

Napísal(a)  piatok, 11 december 2015 16:17

Najväčšia rehabilitačná stanica v Košickom kraji sa nachádza sa v Rozhanovciach a prevádzkuje ju Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach (UVLF). Stanica bola zrekonštruovaná v rámci projektu LIFE Energia tak, aby sa zabezpečili čo najlepšie podmienky pre záchranu zranených živočíchov. Hlavným cieľom stanice je poskytnutie špičkovej starostlivosti pre zákonom chránené živočíchy a následne, ak to okolnosti umožňujú, ich vypustenie do voľnej prírody. Stanica má k dispozícii 30 voliér. Môže prichýliť minimálne 30 zvieracích pacientov súčasne, najčastejšie ide o vtáky rôznych druhov. Pred rekonštrukciou sa v rehabilitačnej stanici nachádzalo niekoľko voliér, ktoré už nespĺňali potrebné podmienky pre starostlivosť o zranené živočíchy a boli v zlom technickom stave. Táto časť areálu prešla kompletnou rekonštrukciou vďaka projektu LIFE Energia. Veľkou novinkou po oprave je takzvaná rozlietávacia voliéra. Slúži na posledné štádium rehabilitácie pred vypustením do voľnej prírody – je dostatočne veľká na to, aby sa v nej vtáctvo mohlo rozlietať a posilniť svalstvo. Pôsobnosť stanice je predovšetkým v regióne východného Slovenska, avšak neodmietne pomoc chránenému živočíchovi v rámci celého Slovenska. 

E-mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.