Oznam SK

 

Projekt LIFE Energia sa realizoval v trinástich chránených vtáčích územiach, v období 1.9.2014 – 31.12.2019 a bol zameraný na ochranu desiatich prioritných druhov vtákov. Projektové stránky sú v súčasnosti aktualizované len na príležitostnej báze.

×

Výstrahy

JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 573

Bezpečná migrácia

Napísal(a)  utorok, 13 september 2016 14:50

Pamätáte si film Putovanie vtákov (Le Peuple Migrateur)? Je to dokumentárny film, ktorý režírovali Jacques Cluzaud, Michel Debats a Jacques Perrin. Film prezentuje dlhú cestu vtákov počas ich migrácie. Počas filmovania boli zábery zhotovené kamerami a ešte neboli v digitálnej forme. Projekt LIFE Energia je predovšetkým o ochrane vtáctva pred kolíziami s elektrickým vedením. Ku kolíziám dochádza často počas migrácie. Pre priblíženie tejto dôležitej životnej etapy sme oslovili zástupcov producentskej spoločnosti a požiadali ich o zopár fotografií. S láskavých povolením Jacquesa Perrina a Galatée Films sa môžeme podeliť o unikátne fotografie, ktorých autorom je Mathieu Simonet. Veľmi pekne ďakujeme spoločnosti a všetkým zapojeným ľuďom za ich skvelú prácu. 

Lucia Deutschová

manažérka projektu

E-mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.