Oznam SK

 

Projekt LIFE Energia sa realizoval v trinástich chránených vtáčích územiach, v období 1.9.2014 – 31.12.2019 a bol zameraný na ochranu desiatich prioritných druhov vtákov. Projektové stránky sú v súčasnosti aktualizované len na príležitostnej báze.

Projekt LIFE Energia víťazom LIFE Awards 2021 v kategórii ochrana prírody!

Napísal(a)  Redakcia piatok, 02 júl 2021 21:10

V stredu 2. júna 2021 prebiehalo slávnostné udeľovanie cien LIFE Awards 2021, ktoré odovzdáva Európska komisia najúspešnejším projektom v rámci programu LIFE. Spomedzi 129 projektov bolo v troch kategóriách (ochrana prírody, životného prostredia a klímy) vybraných 5 projektov a víťazom v kategórii ochrana prírody sa stal práve náš projekt LIFE Energia! Veľmi sa tešíme, že našu prácu ocenila aj Európska komisia. Ocenenie patrí všetkým partnerským organizáciám a jednotlivcom, ktoré sa podieľali na realizácii projektu a pracovali na skvelých výsledkoch, ktoré sme dosiahli.

Úspech projektu LIFE Energia sa stal inšpiráciou pre ďalší, práve prebiehajúci medzinárodný projekt, ktorý je zameraný na zvýšenie bezpečnosti elektrických vedení pre vtáctvo pozdĺž rieky Dunaj. Pod príznačným názvom LIFE Danube Free Sky bude počas 5 rokov 15 partnerských organizácií zo 7 krajín intenzívne spolupracovať pri zavádzaní najúčinnejších riešení, rovnako s podporou Európskej únie. Okrem iných výsledkov sa zvýši viditeľnosť viac ako 245 kilometrov najviac rizikových elektrických vedení a bezpečnosť vyše 3200 najrizikovejších podperných stĺpov. Viac o projekte sa dozviete na www.danubefreesky.eu/sk, a na Facebooku a Instagrame pod /danubefreesky.

Life Awards 2021

 

partneri