Oznam EN

 

Project LIFE Energy as implemented in thirteen SPAs (Special Protection Areas) in the period of 1st September 2014 - 31st December 2019 and was aimed at protecting the ten priority bird species. Project pages are currently updated only on an occasional basis.

Priebežné výsledky - júl 2015

Napísal(a)  sobota, 01 august 2015 15:31

C1

- Pokračuje monitoring v projektových lokalitách, minulý týždeň sa konala verejná ukážka testovania práce nového zariadenia – dronu, ktorý umožňuje inštaláciu viacerých prvkov na jeden let, dron inštaluje prvky spoločnosti Hammarprodukter, ktoré sú v súčasnosti hodnotené ako najlepšie.

- Na jednodňovom školení boli vyškolení pracovníci ŠOP SR, ktorí sa zapoja do mapovania, postupne sú im prideľované úseky.

C3

- Kontrola 15 búdok, ktoré boli inštalované v máji v CHVÚ Záhorské Pomoravie

C4

- Počas monitoringu v rámci C1 bol nájdený zranený mladý jedinec kane močiarnej, ktorého sa podarilo odchytiť a bol odovzdaný do opatery UVLF, títo pracovníci sa o kaňu dodnes starajú, veríme že sa ju podarí vypustiť späť do prírody. Táto kaňa je tretím nájdeným živým jedincom a prvým, ktorého sa podarilo odchytiť.

- Bola zahájená rekonštrukcia rehabilitačnej stanice v Rozhanovciach.

C5

- Hrhov aj Gemerská hôrka – prikrmovanie sysľov a kontrola oboch lokalít

E3

- Analýza návštevnosti www.lifeenergia.sk za júl 2015:

Oproti júnu mierny pokles záujmu - 268 návštev stránky, 1084 zobrazení, 205 používateľov, 33,2% vracajúcich sa návštevníkov, 68,66% návštev zo SR, zvyšok tvorí - Kanada 5,60% (nové), USA 5,22%, Nemecko 4,10% + ČR, Taliansko, Južná Kórea, UK, aj nové krajiny Srbsko, Malajzia; prevažujú štandardne používatelia do 35 rokov (61%).

E4

- V mesiaci júl sme dosiahli veľmi veľký úspech v medializácii projektu LIFE Energia. Publikovali sme spolu 5 tlačových správ zameraných na nález 2 mŕtvych mláďat orla kráľovského na hniezde, informovanie verejnosti o tom, ako môžu pomôcť opusteným mláďatám s prepojením na rehabilitačnú stanicu v Bratislave, adopciu opusteného mláďatka orla kráľovského do hniezda k náhradným rodičom a v spolupráci s partnerom projektu VSD,a.s. sme uskutočnili tlačovú konferenciu k prezentačnej ukážke inštalácie ochranných prvkov pre vtákov dronom. V médiách sme mali 44 výstupov monitorovaných Slovakia Online, z toho 11 výstupov v hlavných správach (Markíza, RTVS), 1 výstup v rádiu, 14 printov, 18 online výstupov.

- Projekt LIFE Energia sme prezentovali na najväčšom slovenskom letnom festivale Pohoda 2015.

- Na webovej stránke projektu sme zverejnili fotogalériu s rôznymi aktivitami projektu - http://lifeenergia.sk/index.php/2015-03-04-16-04-34/fotografie

- Ďalej sme pokračovali v zaobstarávaní PR setu projektu – tričká, plagát, nálepky, tašky.

- Na Facebookovej stránke projektu nám výrazne narástol počet fanúšikov, aktuálne máme 359 fanúšikov, za týždeň nám priemerne pribúda 20 fanúšikov. Na stránke informujeme pútavou formou o rôznych projektových aktivitách.

- K PR výstupom sme mali konzultáciu i s výborným externým marketingovým poradcom – Martinom Charvátom, ktorý nám pomáha ako dobrovoľník.

- Všetky dôležité udalosti sú realizované za prítomnosti filmára.

F1

- 14.7.2015 podpísaná zmluva s ADACOM s.r.o., vybraným dodávateľom traktora s príslušenstvom.

- Zazmluvnenie 5 nových mapovateľov.

 

Lucia Deutschová

manažérka projektu

E-mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.