Oznam EN

 

Project LIFE Energy as implemented in thirteen SPAs (Special Protection Areas) in the period of 1st September 2014 - 31st December 2019 and was aimed at protecting the ten priority bird species. Project pages are currently updated only on an occasional basis.

Priebežné výsledky - apríl 2016

Napísal(a)  utorok, 10 máj 2016 10:52
  • V rámci odborného seminára bolo 20. apríla testované osadenie prvkov na vybraný úsek v rámci CHVÚ Medzibodrožie. Bola vykonaná kontrola a revízia zápisu dát týkajúcich sa technických informácií zmapovaných stĺpov, tiež kontrola správnosti determinácie kadáverov uhynutých jedincov zistených počas oboch etáp monitoringu. Boli konzultované úseky vedení 22 kV navrhnuté na ošetrenie odkloňovacími prvkami s partnerom ZSD, a.s.. Návrhy úsekov na ošetrenie boli odoslané na pripomienkovanie aj ŠOP SR – aktivita C1.

  • Pokračujú jednania s vlastníkmi na lokalitách vybraných pre výsadbu – aktivita C2.

  • Pokračuje kontrola obsadenosti búdok a hniezd, zatiaľ vieme, že všetky búdky sú obsadené sokolom myšiarom a tri hniezda sú obsadené výrom skalným – aktivita C3.

  • Prebiehalo prikrmovanie na oboch lokalitách, počítanie aktívnych dier po prebudení sysľov a čistenie obidvoch pasienkov – odstraňovanie biomasy, príprava na kosenie – aktivita C5.

  • Zaznamenali sme 2 mediálne výstupy – 1 v online forme a 1 v televízii. Na Facebook stránke sme pravidelne informovali o projekte, na webovej stránke sme publikovali článok o odbornom seminári VSD. O výsledkoch projektu sme informovali aj v pravidelnom mesačnom Spravodaji Ochrany dravcov na Slovensku – aktivita E4.

  • 27. apríla sme prezentovali projektové aktivity a výsledky na podujatí LIFE Projects Fair, ktoré organizovalo české Ministerstvo životného prostredia – aktivita F3.

 

 

 

Lucia Deutschová

manažérka projektu

E-mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.