Oznam EN

 

Project LIFE Energy as implemented in thirteen SPAs (Special Protection Areas) in the period of 1st September 2014 - 31st December 2019 and was aimed at protecting the ten priority bird species. Project pages are currently updated only on an occasional basis.

Priebežné výsledky - november 2016

Napísal(a)  sobota, 10 december 2016 08:45

Na východnom Slovensku bol prvýkrát inštalovaný prvok "špirála", na úseku v lokalite Trebišov - Olšina. Na západnom Slovensku začal od dňa 21.11 2016 projektový partner ZSD, a.s. s inštaláciou odkloňovačov pri lokalite Kameničná-Čalovec - C1.

Prebiehala výsadba stromov na lokalite Jakubov, Bodza a Lipové. Prebehli rokovania a stretnutia na mieste výsadby s dotknutými stranami - obcou Lipové, Jakubov, zástupcami SVP, a.s. a zástupcom PD Sokolce - C2.

Nakúpili sme horolezecké vybavenie pre zlepšenie podmienok inštalácie hniezd, ktorá v tomto mimohniezdnom období pokračuje - C3.

UVLF - príprava projektovej dokumentácie na zavedenie elektroinštalácie a rozvodu vody vo voliére, zadanie prác - C4.

Pokračoval monitoring správania sa vtáctva a efektivity inštalácie odkloňovacích prvkov na úsekoch vedení 22 kV a 110 kV ošetrených odkloňovacími prvkami na východe krajiny v lokalite Turňa nad Bodvou, Kráľovský Chlmec a Nová Vieska pri Bodrogu - D1.

Výstava sa z Polusu presunula do Vedeckého parku Univerzity Komenského - E1.

V kategórii Aktuality sme zverejnili jeden článok o novej voliére v Bratislave, v časti fotografie dva články – z vernisáže výstavy a fotografie ľudí, ktorí sa odfotili sediac na vedení - E3.

24. novembra sme prezentovali výsledky projektu na vedeckej konferencii Zoológia 2016 v Nitre. Facebook stránka projektu má už 573 fanúšikov. Zaznamenali sme dva mediálne výstupy, 1 článok o výstave v časopise Odpady a 1 článok zverejnila EK na svojej stránke (http://ec.europa.eu/environment/life/news/newsarchive2016/november/index.htm#lifeenergia). O aktivitách projektu sme pravidelne informovali na webovej a Facebook stránke projektu, ako aj v Spravodaji Ochrany dravcov na Slovensku - E4.

7. novembra sme prezentovali výsledky projektu na medzinárodnej konferencii organizovanej maďarskou energetickou spoločnosťou MAVIR v Budapešti, za účasti rôznych krajín - F3.

Lucia Deutschová

manažérka projektu

E-mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.