Oznam SK

 

Projekt LIFE Energia sa realizoval v trinástich chránených vtáčích územiach, v období 1.9.2014 – 31.12.2019 a bol zameraný na ochranu desiatich prioritných druhov vtákov. Projektové stránky sú v súčasnosti aktualizované len na príležitostnej báze.

Projekt LIFE Energia bude na festivale Bažant Pohoda 2015!

Napísal(a)  piatok, 03 júl 2015 14:18

Najznámejší a najväčší slovenský hudobný festival Bažant Pohoda 2015 (9.-11.7.) bude tento rok plný energie. Prispejeme k tomu aj my, vďaka spolupráci so Západoslovenskou distribučnou, a.s. (ZSD). Tento rok bude totiž náš projekt LIFE Energia s vami na Pohode a s ním informácie o tom, ako vytvárame bezpečné prostredie pre vtáky.

ZSD je partnerom nášho projektu a na festivale zabezpečuje osvetlenie prostredníctvom solárnych lámp, ktoré budú umiestnené na hlavnej spevnenej trase medzi pódiami a uľahčia orientáciu v areáli. Dve lampy boli vyhradené na propagáciu projektu LIFE Energia. Na jednej z lámp na slnečníku sa budú vynímať špeciálne reflexné prvky - odkloňovače letu. Používajú sa aj na skutočné drôty elektrických vedení, aby zabezpečili ich viditeľnosť pre vtáky. Tie ich zbadajú v dostatočnom predstihu a stihnú sa tak elektrickým vedeniam vyhnúť, vďaka čomu sa predíde nárazom, končiacim smrťou, či vážnym zranením vtáctva. ZSD okrem nárazov do vedení chráni vtáctvo aj proti zásahom elektrickým prúdom na konštrukciách stĺpov. Rôznymi opatreniami na ochranu vtáctva sa ročne darí zachrániť tisícky vtákov. Okrem zviditeľňovacích prvkov sa v zóne projektu LIFE Energia môžete ukryť do tieňa slnečníkov so siluetami dravcov a prečítať si informácie o projekte na banneroch okolo lámp. Všimnite si zónu projektu LIFE Energia na festivale, máme pre vás totiž súťaž!

Spomedzi tých, ktorí sa na tohoročnej Pohode odfotia pri solárnych lampách v zóne LIFE Energia tak, aby ich bolo vidno (aspoň jednu) a zverejnia fotku na ploche facebookej stránky projektu (https://www.facebook.com/lifeenergia.sk) najneskôr do 19.7., vyžrebujeme troch výhercov, ktorí od nás dostanú balíčky so zaujímavými cenami.

Do pohody,

Tím LIFE Energia

Martina Badidová

PR manažér projektu

E-mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

partneri