Oznam EN

 

Project LIFE Energy as implemented in thirteen SPAs (Special Protection Areas) in the period of 1st September 2014 - 31st December 2019 and was aimed at protecting the ten priority bird species. Project pages are currently updated only on an occasional basis.

Priebežné výsledky - apríl 2017

Napísal(a)  utorok, 09 máj 2017 09:29

Aktualizovali sme dáta o nálezoch kadáverov vtákov v databáze Aves. Pokračuje inštalácia prvkov na západnom aj východnom Slovenku - C1.

Stromom, ktoré boli vysadené na jeseň minulého roka a v marci tohto roka, je poskytovaná náležitá odborná starostlivosť - C2.

Aprílové ochladenie je na sysľoviskách kompenzované prikrmovaním, ktoré má v takýchto situáciách veľký význam - C5.

Na základe údajov od energetických spoločností pripravujeme mapy a formuláre pre monitoring odkloňovačov na novonainštalovaných úsekoch. Tieto mapy sú využité ako podklad pre monitoring - D1.

Na Gemerskej Hôrke bolo v apríli zistených 50 sysľov a v Hrhove 200 sysľov. Vďaka manažmentu sa zmenšili vzdialenosti medzi jednotlivými časťami populácie na oboch lokalitách - D3.

Výstava sa presúvala v apríli dvakrát - začiatkom apríla z Vedeckého parku UK do obchodného centra Centro v Nitre a odtiaľ do Synagógy v Šahách. Za účelom propagácie výstavy sme pripravili dve tlačové správy, kontaktovali novinárov, oslovili školy a výstavu propagovali prostredníctvom Facebooku. V Šahách sa 26.4. konalo otvorenie výstavy, ktorého sa zúčastnil aj primátor. V spolupráci s Východoslovenským múzeom pripravujeme vernisáž v Košiciach, ktorá sa bude konať 16.mája - E1.

Propagácia výstavy v Šahách, pozvánka zaslaná na 330 základných a 100 stredných škôl v NR a BB regióne - E1/D4.


Publikovali sme 2 tlačové správy – k výstave v Nitre a Šahách. Zaznamenali sme 8 mediálnych výstupov, z toho 3 v TV (napr. Levická TV) , 1 výstup v rádiu, 1 v printe a 3 v online forme. Dokončili sme scenár filmu, boli dotočené ďalšie potrebné zábery (napr. zábery natočené dronom nad ošetrenými elektrickými vedeniami, zábery s Dorotou) a pripravený draft filmu. 26.4.2017 prebehlo prezentovanie výsledkov projektu LIFE Energia pre študentov UKF v SEV Dropie - E4.

 

Lucia Deutschová

manažérka projektu

E-mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.